הצעה למסלול-טיול:
טיול של שלושה ימים במדבר יהודה, בערבה ובנגב:
יום ראשון- מדבר יהודה:
נתחיל את הטיול מאזור מעלה אדומים. נעזוב את הדרכים הסלולות וניכנס לשטח המאוכלס ברובו על ידי בדואים. נבקר בבור מים בדואי אותנטי, ונלמד על אורחות חייהם של הבדואים כיום. נבדוק גם מה ניתן ללמוד מהתרבות הבדואית על אבותינו שחיו בימי המקרא בתנאים דומים. נמשיך לפסגת הר עזאזל, הפסגה הגבוהה במדבר יהודה, ממנה היו זורקים הכוהנים ביום כיפור את השעיר לעזאזל כדי לכפר על חטאי העם. נהנה מתצפית פנוראמית על ירושלים, בית לחם, מבצר הורקניה החשמונאי, הרודיון בה נקבר המלך הורדוס, וכמובן ים המלח והרי מואב. משם נמשיך אל עבר נחל קדרון ומנזר המרסבא המרשים שאוכלס מימי הביזנטים ועד ימינו כמעט ללא הפסקה. מנזר זה הוא השני בגודלו במרחב, אחרי מנזר סנטה קטרינה שבסיני. מהמנזר נרד לבקעת הורקניה ונמשיך בציר בורות המים לעבר נחל דרגה, אחד מהקניונים הגדולים של מדבר יהודה. נהנה מתצפיות מרשימות על הנחל ועל הבולענים הנוצרים על גדת ים המלח ונמשיך בכביש לעבר הר סדום- הר שלם עשוי ממלח.
נטפס על ההר באמצעות הג'יפ ונספר על חורבן סדום ועמורה, ועל לוט ואשתו, וגורלה המר.
נסיים את היום במושב חצבה, בחאן מיוחד בשדות המושב או בצימר.
ביום זה נוכל לשלב גם טיול רגלי למבצר הורקניה.
התוואי המוצע ליום ספציפי זה יכול להיות מבוצע רק בסופי שבוע וחגים.
יום שני- דרך הבשמים הנבטית- אתר מורשת עולמית של אונסקו:
אפשר להתחיל את היום בסיור חקלאי בחממות מושב חצבה.
לאחר מכן ניכנס לנחל נקרות, אחד הנחלים היפים בנגב, ניסע לאורכו ונתחבר לדרך הבשמים הנבטית. נבקר במצד ובור נקרות המרשימים, ונלמד על הסודות שאפשרו לתרבות הנבטית לפרוח במרחב במשך מאות שנים. נמשיך עם נחל נקרות וניכנס לתוך מכתש רמון. בתוך המכתש נבקר בדייקים- תופעה געשית מעניינת בקיר נחל גוונים, ונבקר בעין ומצד סהרונים. ביום זה נוכל גם לשלב מסלולי הליכה בפרסת נקרות ובבורות של נחל מעוק.
בלילה נחנה בחניון בארות בקרקעית מכתש רמון, ונהנה מלילה לצד המדורה.
יום שלישי- מכתש רמון ובקעת צין:
נטפס לאורך הקיר הצפוני הזקוף של מכתש רמון באמצעות מעלה נח (שמו אינו מעיד על תלילותו). נמשיך למצד מחמל, מצד נבטי במיקום אסטרטגי מאוד השולט על כל המרחב, ונהנה מתצפית פנוראמית על המכתש. ניסע לאורך שפת המכתש עד למצפה רמון, ובחצי השני של היום נבקר בקבר בן גוריון, ממנו נצפה על בקעת צין, נטייל בבקעת צין, ונבקר בעין עקב- אחד מהמעיינות הכי מרשימים במדבריות ישראל. נטפס ממעלה צין חזרה לכביש.
לחילופין נוכל לבקר בעיר הנבטית עובדת, שגם היא זכתה להכרה עולמית מצד אונסקו.
לאחר שלושה ימים מלאים בחוויות ואקשן נצא לדרכנו חזרה למרכז הארץ.
עונה מומלצת: אוקטובר עד אפריל.